Cum să așezi mobila veche într-o locuință nouă?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Atunci când se mută într-o nouă locuință, majoritatea persoanelor se gândesc prima dată la piesele de mobilier de care vor avea nevoie. Problema devine cu atât mai dificilă dacă intenționați să vă mutați în noua casă cu piese de mobilier și alte obiecte pe care le-ați folosit în fosta locuința. Sunt șanse mari să existe o incompatibilitate în ceea ce privește stilul, dar mai ales în ceea ce privește dimensiunile. Se prea poate ca vechiul pat să fie prea mare pentru noua cameră sau o bibliotecă să fie prea înaltă. Adesea, nici măcar perdelele, draperiile sau covoarele nu se mai potrivesc.

Va trebui să treacă o perioadă până când veți reuși să amenajați noul spațiu astfel încât să fie confortabil și funcțional. Înainte de a vă muta în noua locuință, trebuie să fiți pregătiți să eliminați piese de mobilier care nu se mai potrivesc, să cumpărați altele noi care ar putea funcționa mai bine și să vă pregătiți pentru zile întregi de montaj mobilă. În rândurile următoare, vă vom oferi câteva sugestii care să vă ajute să aranjați vechiul mobilier în locuința nouă.

Planificare în avans

Înainte de a vă muta, încercați să acordați o atenție deosebită felului în care ați putea așeza mobilierul pe care deja îl aveți în acest spațiu complet nou. O astfel de planificare în avans poate face ca amenajarea să fie mult mai facilă în ziua în care veți ajunge aici cu tot felul de cutii și pachete. Mai mult decât atât, analizând cât mai bine caracteristicile noului spațiu, vă puteți da seama ce piese de mobilier se potrivesc și la care ar fi cel mai bine să renunțați.

Prima etapă a planificării constă în evaluarea spațiului. Este mult mai ușor să evaluați spațiul din noua locuință atunci când este gol, tocmai pentru ca piesele de mobilier răspândite peste tot, plus toate celelalte cutii să nu vă ducă în derută. Gândiți-vă apoi ce funcție va îndeplini fiecare cameră. Cu siguranță, ceea ce vă doriți este să obțineți camere funcționale și plăcut amenajate. De exemplu, cum obișnuiți să folosiți livingul? Ca o încăpere unde vă uitați la televizor, citiți o carte și cei mici se joacă? Sau ca o încăpere unde doar primiți oaspeți? Felul în care veți utiliza o cameră dictează piesele de mobilier de care aveți nevoie și o anumită schemă de dispunere a acestora.

De asemenea, trebuie să examinați foarte bine punctele focale existente și modalitatea în care veți circula. Observați unde sunt ușile, unde sunt ferestrele, eventualele zone mai inaccesibile și care va fi punctul focal. De exemplu, un șemineu sau o fereastră care oferă priveliști frumoase sunt puncte focale nemaipomenite în jurul cărora puteți dispune piesele de mobilier. Desigur, dacă nu aveți un punct focal, puteți să vă creeați unul, folosind lucrări artistice, draperii, o bibliotecă, un televizor sau o piesă substanțială de mobilier care motivează spațiul și oferă un punct de plecare în amenajarea întregii încăperi.

Prin intermediul unor măsurători cât mai precise, aveți posibilitatea de a planifica aspctul unei încăperi cu săptămâni sau luni înainte de mutare.

Cum să obțineți o amenajare echilibrată

Puteți obține foarte ușor o încăpere practică și echilibrată dacă veți combina cu atenție piesele de mobilier înalte cu cele scunde. Dacă aveți o piesă de mobilier mai scundă decât alta, puteți agăța deasupra sa o lucrare artistică, un tablou sau un poster pentru a alungi vizual spațiul.

De asemenea, nu este indicat să așezați toate piesele de mobilier lângă pereți. Puteți utiliza centrul unei încăperi pentru a crea zone funcționale sau puncte focale. La rândul lor, pernele, covoarele și draperiile sunt cele mai la îndemână opțiuni pentru a adăuga puțină textură acelei încăperi.

Pe măsură ce începeți amenajarea activă a unei camere, este indicat să aranjați mai întâi piesele de mobilier, înainte de a monta tablouri, oglinzi sau alte lucrări de artă. Este mai ușor să aranjați mai întâi piesele mari de mobilier, apoi pe cele mici, cum ar fi noptierele, scaunele și suporturile de plante. Lăsați suficient spațiu pentru deschiderea ușilor și a sertarelor.

În cele din urmă, dacă o încăpere va fi prevăzută cu televizor, amintitiți-vă că distanța necesară între ecran și o canapea sau un fotoliu trebuie să fie de cel puțin 2 metri.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *