Cum să îţi îmbunătăţeşti munca de birou

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Fie că lucrezi de acasă, fie că îţi petreci ore bune la birou, este foarte important să te organizezi astfel încât să-ţi poţi îndeplini toate sarcinile şi să duci cu uşurinţă la capăt, tot ceea ce ţi-ai propus, în acelaşi timp simţindu-te  foarte bine din punct de vedere fizic. Având grijă de spaţiul în care lucrezi şi de aparatura uzuală, îţi asiguri ţie toate condiţiile de care ai nevoie pentru lucra eficient,  dar şi pentru a te simţi relaxat şi confortabil.

Încăperea unde îţi desfăşori activitatea

În primul rând, trebuie să te asiguri că locul unde îţi desfăşori activitatea este plăcut şi benefic ţie. Vei avea grijă să fie mereu curat, bine aerisit, să beneficieze de cât mai multă lumină naturală, şi personalizat  în maniera ta. Fie îţi pui alături ghivece cu flori, fie câteva fotografii cu cei dragi, tablouri  sau desenele copiilor, mereu vesele şi amuzante. După ce te asiguri că ţi-ai amenajat un mediu plăcut şi sănătos, alege-ţi şi  scaunul potrivit activităţii şi timpului pe care îl petreci la birou. Când stai  pe scaunul de la  birou,  sunt angrenaţi 100 de muşchi. Din acest motiv, scaunul de birou pe care îl alegi,  trebuie să faciliteze adoptarea celei mai bune poziţii.

Poziţia corectă pe care trebuie să o respecţi  când stai pe scaun la birou, este  cea în care corpul este menţinut într-o poziţie vertical-dreaptă, picioarele sunt aşezate plat pe sol, capul este foarte puţin înclinat în jos, iar antebraţele şi coapsele formează unghiuri de 90 de grade. Poziţia corectă presupune astfel  ca trunchiul şi gâtul să fie în linie verticală, coapsele în poziţie orizontală, iar picioarele vertical, cu tălpile lipite de podea.

Calculatorul, imprimanta şi consumabilele

Pentru o bună organizare a activităţii, vei avea grijă  ca toată aparatura pe care o foloseşti în mod constant să  fie bine întreţinută, corect poziţionată şi montată. Orice avarie apăruta la calculator sau imprimantă vor fi remediate rapid, astfel încât să nu-ţi influenţeze calitatea muncii. Este recomandat să ai mereu la dispoziţie toate consumabilele de care ai nevoie, tot  ceea ce este legat de hârtie, mape, dosare, toner imprimantă.

În ceea ce priveşte funcţiile calculatorului şi ale imprimantei, trebuie să te informezi corect, astfel încât să poţi beneficia la cote maxime de performanţele aparaturii.

O caracteristică foarte importantă a imprimantelor, de care ar trebui să te foloseşti în activitatea ta,  este posibilitatea acestora de extindere. Această caracteristică le recomandă folosirii în multe domenii, cum ar fi  în arhitectură, inginerie, educaţie şi chiar în mediul restrâns al unei case sau al unei firme mici.

Pentru ca  imprimanta ta  să poate efectua o extindere, trebuie să fie dotată cu un comutator, manual sau automat, care  permite maşinăriei să-şi schimbe alimentarea cu hârtie de diferite dimensiuni. Vei putea comuta o imprimantă, astfel  încât să înceapă printarea  pe o rolă de hârtie de  format foarte mare, după ce anterior printase pe format A4, sau invers, din format mare să treacă pe format mai mic. Acestă posibilitate de extindere  îţi este extrem de folositoare dacă în activitatea ta,  ai diverse cerinţe de tipărire.

Astfel, într-un mediu plăcut de lucru, dotat cu multe posibilităţi de desfăşurarea, te vei simţi bine şi vei lucra relaxat şi eficient.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *