Cum să pui în evidenţă camerele cu tavan înalt?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În ziua de azi, foarte puţini mai ştiu să aprecieze camerele cu tavan înalt, ce aparţin caselor sau apartamentelor interbelice, care par grandioase, enorme, şi conferă o senzaţie extrem de plăcută de spaţialitate. Un tavan înalt este, de cele mai multe ori, o provocare pentru specialiştii în decoraţiuni interioare, care trebuie să pună în evidenţă acest aspect şi să creeze încăperi de poveste, cu accente moderne. Iluzia de spaţiu a unei camere cu tavan înalt este oricând binevenită în orice proiect de amenajare sau reamenajare. Nu este atât de simplu să decoraţi camerele cu tavan înalt, fără ca acestea să nu pară puţin disproporţionate. O mare parte din spaţiu rămâne nefolosit şi cu greu găsim idei bune cu care să îl umplem într-un mod plăcut. Iată câteva sfaturi de amenajare şi reamenajare a camerelor cu tavan înalt.

camere cu tavan inalt1

Picture 1 of 10

Cum anulăm efectul de spaţiu gol, nefolosit, din camerele cu tavan înalt?

Există mai multe trucuri în acest sens. În primul rând, ne putem folosi de bibliotecile sau spaţiile de depozitare care se întind până în tavan. Cu cât sunt mai sus rafturile, cu atât pot fi folosite pentru obiecte mai puţin utile sau pe care le scoatem foarte rar, cum ar fi decoraţiunile de Crăciun. De asemenea, aveţi posibilitatea ca, în dormitor, sau deasupra unei zone de trecere, să montaţi chiar şi un pat la înălţime. Mai mult decât atât, instalaţiile de ghivece cu flori sunt ideale pentru persoanele care iubesc florile şi vor să se bucure de aspectul lor în fiecare cameră cu tavan înalt. Candelabrele scurte sau plafoniera nu îşi au locul în astfel de camere, ci puteţi opta pentru candelabre lungi sau lămpi complexe care reuşesc să umple spaţiul gol.

Trucuri eficiente de amenajare în camerele cu tavan înalt

Oglinda este obiectul de care vă puteţi folosi cu succes în camerele cu tavan înalt, pentru a crea impresia de spaţialitate pe orizontală. Aşadar, montarea unor oglinzi poate fi soluţia de amenajare potrivită pentru dvs. Dacă nu, puteţi alege să văruiţi un perete într-o culoare puternică, pentru distragerea atenţiei privitorului de la tavan. Sunteţi dispus să montaţi panouri decorative pe pereţi sau să prelungiţi tăblia patului? Poate vă sunt mai la îndemână posterele sau stickerele uriaşe ce pot fi aplicate pe pereţi în camerele cu tavan înalt, pentru ca acestea să aibă un aspect plăcut. Nu în ultimul rând, puteţi încerca montarea draperiilor din tavan până în podea pentru anularea efectului de spaţialitate inutilă. Toate aceste idei creative sunt însoţite de fotografii pe măsură!

sursa foto: shutterstock

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *