De ce ai nevoie de asigurarea auto RCA – 4 motive simple

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cei mai mulți șoferi consideră că asigurarea auto este scumpă, însă în cazul unui accident, reprezintă cea mai eficientă modalitate prin care puteți demara reparațiile necesare, prin care economisiți sume considerabile de bani și prin care scăpați de stres. Potrivit celor mai recente statistici, există aproximativ 3% șanse să fiți implicat într-un accident, fie din postura de vinovat, fie din postura de victimă. Poate că cifra 3 nu este una destul de alarmantă, dar dacă se întâmplă să fiți implicat într-un accident și nu aveți asigurare, consecințele pot fi copleșitoare și chiar devastatoare din punct de vedere financiar.

Iată, așadar, principalele motive pentru care aveți nevoie de o asigurare auto:

Pentru a fi compensați în cazul unui accident provocat de altcineva. Poate că nu vă surâde deloc conceptul de asigurare auto, dar nu este degeaba o asigurare obligatorie. În cazul în care sunteți implicat într-un accident provocat de altcineva, sunteți victimă și aveți nevoie de compensații pentru vătămările pe care le-ați suferit, precum și pentru orice daune aduse vehiculului personal. Asigurarea auto permite unei persoane care s-ar putea să nu aibă pe loc alte resurse financiare, să vă compenseze daunele suferite. Dacă niciun șofer nu ar avea o asigurare auto, din postura de victimă a unui accident ar trebui să introduceți un proces împotriva părții vinovate – proces care ar fi foarte costisitor și care nu v-ar oferi garanția că veți primi o despăgubire chiar dacă o instanță ar decide că este necesară o despăgubire. De asemenea, s-ar putea să fiți obligat să așteptați ani la rând pentru ca inculpatul să poată efectua plata, asta dacă va plăti vreodată. Pe de altă parte, chiar și cu un RCA ieftin online, puteți fi despăgubit de compania de asigurare a celeilalte părți în doar câteva zile.

Pentru a compensa pe altcineva în cazul unui accident pe care l-ați provocat. Să presupunem acum că sunteți implicat într-un accident pe care l-ați provocat. Dacă nu aveți o asigurare auto, puteți fi persoana vinovată din procesul descris mai sus, iar consecințele negative nu s-ar rezuma doar la aspectul financiar. De exemplu, dacă aveți nevoie de o ipotecă pentru a vă cumpăra o casă, creditorul poate să vă refuze dosarul sau să vă solicite să achitați daunele provocate înainte de a vă acorda împrumutul. Cu alte cuvinte, o asigurare auto vă permite să vă continuați viața, chiar dacă ați provocat un accident.  

Pentru a vă repara mașina, indiferent din vina cui a avut loc accidentul. Știm cu toții că reparațiile auto sunt puțin spus costisitoare. O singură piesă auto aparent inovensivă sau o singură zgârietură ar putea implica câteva milioane. În cazuri mai grave, s-ar putea ca mașina să nu mai poată fi condusă. Dacă ați provocat un accident și nu aveți asigurare auto, va trebui să plătiți din buzunar pentru reparațiile necesare. Prin intermediul asigurării auto, mașina va fi reparată sau chiar înlocuită destul de rapid.

În cele din urmă, aveți nevoie de o asigurare pentru a vă proteja creditorul auto. Dacă vi s-a acordat un împrumut pentru achiziționarea mașinii, creditorul va trebui să știe că aveți o asigurare auto adecvată, deoarece împrumutul este garantat de vehicul. Dacă s-ar întâmpla orice incident care ar aduce deteriorări mașinii, ar reduce valoarea acesteia. Creditorii sunt cei mai interesați să știe că aveți o asigurare auto corespunzătoare, care protejează în mod specific valoarea fizică a mașinii.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *