De la imprimanta clasică la imprimanta hi-tech

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Anul 1968 este anul în care a apărut pe piață prima imprimantă din lume, o imprimantă care cântărea peste 2 kilograme. Vă puteți imagina cât de mult a evoluat tehnologia în tot acest timp dacă aruncați o simplă privire asupra imprimantei pe care o utilizați azi în biroul vostru, cu posibilitate de conexiune wireless, imprimare color și multe alte caracteristici moderne, inclusiv imprimarea de obiecte tridmensionale solide.

Pentru ca o imprimantă să funcționeze la capacitate maximă e nevoie de un toner compatibil și de calitate. Diverse tipuri de tonere pentru imprimantă pot fi comandate foarte rapid și ușor din magazine online, avantajele fiind că produsul este livrat oriunde dorești și, de asemenea, găsești toate detaliile și informațiile pe site pentru a fi sigur că achiziționezi tonerul care se potrivește.

Imprimantele sunt de mai multe feluri, în funcție de scopul lor. Bineînțeles, există și numeroase modele de imprimante, fiecare cu câte un model potrivit de toner. Aceste tonere pentru imprimantă se poziționează într-un cartuș, un container special unde acesta este așezat.

În funcție de tipul de imprimantă, și tonerul va fi diferit:

  • imprimantă matriceală: acest tip de imprimantă nu poate fi folosit pentru documente de mari rezoluții, ea fiind folosită numai pentru foi de calitate slabă
  • imprimantă cu jet de cerneală: acestea oferă calitate mult mai bună decât cea matriceală, ea fiind utilizată pentru fotografii, elemente grafice ș.a.m.d.
  • imprimantă cu laser: acest tip de imprimantă este cel mai evoluat dintre toate. Calitatea este ridicată și viteza de reacție este pe măsură

Un tip de imprimantă care a revoluționat acest domeniu este imprimanta 3D care imprimă obiecte tridimensionale solide, indiferent de forma acestora. Tonerul utilizat pentru astfel de imprimante poate prelucra diverse materiale foarte precis și rapid, având și capacitatea de a efectua procese complexe, cum ar fi tăierea. Acest toner 3D poate produce obiecte în cele mai mici detalii, indiferent de formă sau mărime, imprimanta 3D fiind folosită inclusive în medicină.

Imprimanta, indiferent de model sau de scopul pentru care a fost achiziționată, nu lipsește în prezent din nicio firmă și, în plus, este folosită chiar și acasă. Evoluția tehnologiei a permis introducerea unor funcții deosebit de utile mai ales în companiile în care se imprimă în cantități mai mari, ceea ce a făcut din imprimantă un echipament de neînlocuit.

Utilizarea corespunzătoare a imprimantei, după manualul de instrucțiuni, cu înlocuirea tonerului atunci când este necesar, te va ajuta să o folosești o durată mai mare de timp fără a întâmpina probleme. În compania ta, la biroul unde ești angajat sau chiar acasă, poți achiziționa o imprimantă care să corespundă nevoilor tale. O imprimantă folosită într-o firmă în care se imprimă în cantități mari este diferită de una utilizată într-o locuință, unde volumul de printare este mult mai mic.

Înainte de a cumpăra o imprimantă, asigură-te că ai toate informațiile tehnice și că înțelegi scopul pentru care o achiziționezi, astfel încât să o poți folosi în condițiile cele mai bune.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *