Lucruri importante pe care ar fi bine să le știi despre consumabilele pentru imprimantă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În momentul în care te decizi să îți achiziționezi o imprimantă, ar trebui să știi faptul că există și tot felul de consumabile sau accesorii de care vei avea nevoie pe parcurs pentru a o menține într-o stare de funcționare cât mai bună. Cele mai important consumabile pentru o imprimantă sunt desigur cartușele și cerneala, produse pe care le poți găsi în orice magazin online cu accesorii pentru imprimante. Dacă vrei ca imprimanta ta să dea același randament ca la început și să te bucuri de printuri impecabile, atunci ar trebui să cunoști câteva lucruri importante despre aceste consumabile.

Câte tipuri de cartușe există?

Pentru a putea face cea mai bună alegere atunci când vine vorba de cartușe pentru imprimanta ta, ar trebui să cunoști câteva informații despre fiecare variantă pe care o ai la dispoziție. Există mai multe tipuri de cartușe, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale. Spre exemplu, dacă ești în căutarea calității superioare și a fiabilității, atunci este esențial să alegi cartușe de cerneală și de toner originale, așa numitele cartușe de tip OEM – acestea provin de la producătorii originali sau de la parteneri care au primit licență de fabricare. Cartușele originale sunt cele mai scumpe, dar în același timp îți oferă cea mai bună garanție a calității. Dacă alegi un astfel de cartuș, poți fi sigur că imprimanta ta va funcționa corespunzător și că va avea o durată de viață cât mai mare. Dacă vrei o variantă mai ieftină, dar care se apropie de calitatea cartușelor originale, atunci poți alege cartușele compatibile, fabricate de producători terți, după specificațiile producătorului original. Cartușele remanufacturate sunt preferate de către cei care caută în permanență produse prietenoase cu mediul înconjurător, acestea fiind de fapt cartușe originale ce au fost recondiționate.  Acestea sunt tipurile de cartușe între care ai de ales în momentul în care trebuie să le schimbi pe cele goale. Trebuie să reții următorul lucru: dacă îți dorești calitate, cartușele OEM reprezintă varianta cea mai bună, iar dacă vrei prețuri mici, atunci mergi pe opțiunea cartușelor compatibile sau remanufacturate.

Cum și când schimbi cartușul la imprimantă?

Înlocuirea cartușelor de imprimantă nu este un proces deloc dificil. Tot ce trebuie să faci este să scoți cartușul gol, să scoți banda protectoare de la cartușul nou și să îl introduci în locul celui vechi. Acest proces poate să difere de la un model de imprimantă la altul, însă în majoritatea cazurilor este la fel. Bineînțeles, acum următoarea întrebare care se pune este: cum îmi dau seama că trebuie să înlocuiesc cartușul de la imprimantă? Majoritatea imprimantelor oferă posibilitatea de a verifica nivelul de cerneală, deci ar fi bine să verifici periodic starea cartușelor, însă vei ști că trebuie să înlocuiești cartușul imediat ce observi că tipărirea nu mai este clară și culorile sunt șterse. Anumite imprimante sunt dotate și cu un senzor ce te avertizează că nu mai există cerneală în cartuș și trebuie înlocuit.  

Unde arunci cartușul vechi?

Cartușele de imprimantă reprezintă un deșeu dăunător pentru mediul înconjurător pentru că conțin praf rezidual, materiale plastice, diverse metale și alte substanțe toxice. Știai că durează chiar și 1.000 de ani ca un cartuș folosit să se descompună? Tocmai din acest motiv, nu trebuie să arunci cartușele la întâmplare, ci le poți păstra, iar când strângi mai multe, le poți duce la un centru de colectare.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante informații pe care ar fi bine să le știi despre consumabilele pentru imprimanta ta. Nu uita că orice cartuș sau toner alegi, trebuie să te asiguri că ele provin de la producători sau furnizori de încredere pentru că altfel riști să scurtezi considerabil durata de viața a imprimantei tale.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *