Motocoasa electrică sau pe benzină? Ghid util de achiziție

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În gospodărie, motocoasa este folosită pentru îndepărtarea ierburilor din grădină, a buruienilor și a vegetației sălbatice, fiind ideală chiar și pentru locurile greu accesibile. În plus, motocoasa îți va fi utilă și pentru organizarea amănunțită a spațiilor verzi, care prezintă și un risc scăzut de accidentări, spre deosebire de unelte mai vechi, precum coasele sau secerile. Motocoasa poate fi folosită atât pentru suprafețele mici, cât și pentru terenuri întinse, de până la 5000 de metri sau pentru plantații. Dacă îți dorești să achiziționezi o motocoasă, trebuie să știi că vei găsi două tipuri: motocoasa electrică și motocoasa pe benzină. Află, din articolul de mai jos, cum poți să alegi modelul potrivit de motocoasă, ținând cont de suprafața pe care o ai la dispoziție.

Motocoasa electrică

Primul model pentru care poți opta este motocoasa electrică, potrivită pentru organizarea suprafețelor mici, având un randament mai scăzut. O motocoasă electrică este mai ușor de manevrat și mai silențioasă, în comparație cu alte tipuri de motocoase. Acest lucru se datorează unor sisteme bine puse la punct, anti-vibrații și mânere special concepute pentru un control mai eficient. Motocoasele electrice sunt mai puțin costisitoare și au o greutate redusă, însă nu pot oferi o tăiere liniară a suprafeței, în comparație cu motocoasele pe benzină. Cu toate acestea, o motocoasă pe benzină este simplu de transportat, fiind potrivită pentru gazonul din fața casei sau pentru o grădină mică. Motocoasa electrică este de două tipuri: cu cablu și cu acumulator. Cea cu cablu este mai ieftină, însă vei fi limitat de lungimea cablului, deoarece trebuie să fie conectată la o sursă de curent. Modelul cu acumulator nu implică un cablu de alimentare, însă are costuri mai mari decât modelul cu cablu, putând fi folosit aproximativ o oră, până la o nouă încărcare.

Motocoasa pe benzină

Spre deosebire de motocoasa electrică, motocoasa pe benzină este recomandată atunci când ai de lucrat suprafețe mai mari de iarbă. Mai mult, o motocoasă pe benzină este mai puternică și se pretează numeroaselor tipuri de vegetație, fiind și mai durabilă. Aceasta nu este conectată la o sursă de curent, de aceea îți oferă și o libertate mai mare de mișcare, fiind și mai ușoară decât motocoasa electrică. Găsești motocoasă benzină aici, care îți poate garanta numeroase avantaje în gospodărie. Trebuie să ții cont de de faptul că o motocoasă pe benzină va fi mai greu de întreținut, deoarece are nevoie de combustibil și de ulei nou, deși capacitatea motorului este destul de mare, astfel încât să fie simplu de utilizat. Atunci când cauți o motocoasă pe benzină, trebuie să știi că există două tipuri spre care te poți îndrepta: cu motor în doi timpi și în patru timpi. Modelul cu doi timpi este mai economic, însă produce mai mult zgomot, pe când cel în patru timpi are o durata mai mare de viață, fiind indicat pentru un randament crescut.

Cum să folosești în siguranță o motocoasă

De obicei, indiferent de tipul motocoasei, aceasta se poate folosi ușor și în siguranță. Totuși, înainte de a cumpăra modelul pe care îl preferi, trebuie să te asiguri că dispune de toate dispozitivele necesare pentru siguranța ta la lucru. Acestea pot fi dispozitive de protecție pentru lamele de tăiere, dar și pentru partea din spate a motocoasei, care împiedică aruncarea resturilor. În plus, atunci când folosești o motocoasă pentru gazon sau pentru un teren mai întins, trebuie să folosești de fiecare dată ochelari de protecție, cizme care nu alunecă și mănuși corespunzătoare, care te ajută să eviți apariția unor incidente neplăcute. Se recomandă ca în momentul utilizării motocoasei să nu ai pe nimeni în preajmă, cel puțin pe o distanță de aproximativ 10 m, pentru a evita accidentările.

Cu ajutorul unei motocoase vei reuși să tai gazonul, să îndepărtezi buruienile din grădină și să cureți copacii sau florile, de aceea nu trebuie să îți lipsească din gospodărie, indiferent de anotimp.

Sursa foto: pexels.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *