Personalizaţi obiectele cu ajutorul nasturilor

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Fiecare dintre noi are în casă o cutie plină cu nasturi coloraţi, de diverse forme şi din materiale variate, adunaţi în timp de la rezervele puloverelor şi cămăşilor sau, pur şi simplu, fascinate de coloritul vesel am cumpărat o punguţă cu nasturi  dintr-o mercerie aglomerată. Într-un moment de relaxare ne putem exersa ingeniozitatea folosind aceşti năsturaşi pentru a ne împodobi mici obiecte din casă în stilul nostru propriu, aşa cum ne-ar plăcea nouă să amprentăm personalitatea casei şi lucrurilor noastre. Nu numai că ne-am petrece puţin timp într-un mod foarte plăcut, dar ne-am oferi şi un sentiment de mulţumire că am realizat ceva cu propriile noastre mâini şi idei.

Suporturile clasicelor lumânărele parfumate pot fi înfrumuseţate şi înveselite cu un joc de nasturi lipiţi simetric sau asimetric.

Pentru cele care sunt pasionate de  plantele de interior îşi pot manifesta ingeniozitatea prin ornarea ghivecelor cu nasturi mari şi mici.

Un abajur vechi de veioză  poate fi total modificat dacă îi ataşaţi câţiva nasturi mari, într-un joc vesel de culori.

Pernuţele decorative pe care le aveţi împrăştiate prin casă, pe canapele, fotolii sau pe covor, pot fi o bază foarte bună pentru a realiza nişte accesorii mult mai originale.

O perdeluţă de bucătărie de care v-aţi cam plictisit, se poate reîmprospăta dacă la baza acesteia coaseţi un şir ordonat de nasturi mari şi coloraţi, şi mai presăraţi câţiva şi pe restul materialului.

Nasturi

Picture 1 of 10

Amintirile atât de dragi tuturor, imortalizate în fotografii, pot şi ele primi un plus de originalitate, lipind pe ramele pozelor nasturi în culori potrivite imaginii.

O vază din sticlă, veche şi simplă, uitată undeva pe un raft, se va încadra şi  în noile dumneavoastră preferinţe dacă îi veţi oferi şi ei un aer tineresc lipindu-i câţiva nasturi mari, aurii sau argintii.

Puteţi invada chiar şi biroul micuţului dumneavoastră cu nişte idei vesele. Suportul de creioane va fi şi el mai special dacă îi veţi ataşa cei mai veseli  nasturi pe care îi aveţi la îndemână.

Cu puţin material textil, câţiva nasturi şi puţină ingeniozitate putem creea ornamente specifice perioadelor de peste an. Globuleţe şi brăduţi de Crăciun, ornamente cu simboluri de primăvară alb-roşii, flori ornamentale sau fluturaşi coloraţi, toate putând înfumuseţa căminul dumneavoastră.

Şi dacă tot ne aflăm în acest univers al ingeniozităţii, putem merge mai departe ornând cu ajutorul nasturilor căciuliţe, pulovere, şaluri, genţi sau alte elemente de vestimentaţie, înnoindu-le şi  amprentându-le cu ideile noastre. Putem confecţiona din nasturi  accesorii şi mici gablonţuri. Chiar şi mărţişoarele din nasturi vor vesti primăvara într-un mod mult mai cald şi prietenos decât un mărţişor comun.

Puţin timp liber, câţiva nasturi coloraţi, câteva idei şi dorinţa de a face ceva deosebit, toate vor avea ca rezultat simple obiecte vesele, bucuroase că pot aduce un aer original căminului  dumneavoastră şi… puţină ordine în cutia cu nasturi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *