O mansardă pariziană amenajată cu accente moderne şi rustice

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Mulţi dintre noi nu mai acordăm o prea mare importanţă mansardei de care dispune casa în care locuim şi pe care am putea să o folosim în mia multe scopuri, nu doar acela de depozitare. Unii aleg să îşi lase mansarda de izbelişte, să intre acolo doar când au nevoie de un obiect depozitat sau atunci când fac o curăţenie generală în locuinţă. Ce-aţi spune dacă aţi afla că puteţi utiliza mansarda ca şi cameră de locuit, cameră de oaspeţi, cameră de joacă pentru copii sau cameră de relaxare pentru adulţi? Să vedem ce idei excelente au designerii şi arhitecţii din ziua de azi şi cât de frumos pot amenaja o mansardă cu aspecte rustice şi totodată moderne.

mansarda pariziana1

Picture 1 of 12

 

“Camera din pod”

Acest minunat apartament organizat în mod inedit de către Prisca Pellerin, denumit Habiter sous les toits, ce s-ar traduce cu sintagma a locui sub un acoperiş, este exemplul minunat de îmbinare a arhitecturii rustice şi a stilului de design interior contemporan. Obiectivul dvs. într-un proiect de renovare poate fi setat pe maximizarea spaţiului şi pe folosirea fiecărui colţişor disponibil din locuinţă.

Paletă de culoare simplă, efect estetic garantat

Nu aveţi nevoie de o cameră foarte colorată sau cu elemente ce ies în evidenţă de cum se deschide uşa, ci de o cămăruţă simplă în care se poate locui, membrii familiei se pot relaxa atunci când au nevoie de câteva zeci de minute de singurătate, în culori neutre care să nu atragă sentimente prea puternice. Vă puteţi amenaja propriul cocon în care să vă simţiţi liniştit şi protejat, în culori calde, cum sunt cele din imagini – albul şi griul auriu. De asemenea, în amenajarea acestei mansarde cu iz parizian au fost folosite o mulţime de texturi şi materiale, de la vopseaua satinată la betonul şlefuit, până la cărămizile superbe şi lemnul cu aspect rustic şi natural. Plantele abundă de un verde viu, şi conferă interiorului mansardei un aspect contemporan minunat.

Mansardă special concepută pentru locuit

Noi, românii suntem obişnuiţi să privim podul şi mansarda ca un spaţiu gol, lipsit de viaţă, de utilitate, un loc fără o valoare clară. Însă dacă privim aceste minunate fotografii, realizăm faptul că în mansardă oamenii aleg să locuiască şi stau în condiţii foarte bune. Baia perfect amenajată, holul minunat şi spaţios, dormitorul confortabil, toate acestea sunt camere ideale pentru ca o familie să locuiască fără probleme. Astfel, se poate închiria o parte din casă, şi anume mansarda, sau se poate folosi ca şi spaţiu de locuit pentru musafiri sau rude aflate în impas, ori chiar pentru adolescenţii care au nevoie de …mult spaţiu şi intimitate.

Organizarea mansardei în stil parizian implică pasiune şi dăruire

Credeţi că vă trebuie facultatea de arhitectură pentru a vă da seama de importanţa pe care o are mansarda în locuinţa dvs.? Aveţi certitudinea că, după ce aţi văzut aceste imagini, cu ajutorul unui specialist puteţi să eficientizaţi şi dvs. spaţiul gol din mansardă plin cu obiecte vechi sau cutii cu decoraţiuni de Crăciun? Atunci luaţi exemplul acesta şi creaţi-vă micul colţişor de Rai din casă!

 

Sursa foto: Hugo Hebrard

Arhitect: Prisca Pellerin

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *