Sfaturi ale specialiștilor pentru o amenajare de excepție

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Atunci când trebuie să iei decizii în ceea ce privește amenajarea casei tale, te poți simți copleșit de oferta mare de produse disponibilă pe piață. Magazinele de profil depășesc uneori așteptările în ceea ce privește oferta produselor de finisare precum parchetul, gresia, faianța, vopseaua, sau a mobilierului și a produselor decorative. Una dintre principalele preocupări ale persoanelor aflate într-o situație similară este cum vor reuși să obțină o armonie vizuală plăcută și să realizeze un decor atractiv. Citește sfaturile acordate de profesioniștii acestui domeniu și lucrurile vor deveni mult mai simple.

Sfaturi ale specialistilor pentru o amenajare de exceptie 6

Picture 6 of 6

Sugestii pentru un decor unitar

Pentru ca locuința ta să arate impecabil după procesul de amenajare, este foarte important să existe o unitate vizuală. În acest sens, unul dintre aspectele esențiale este evitarea a prea multe tipuri de finisaje. Dacă preferi parchetul, optează pentru același model de parchet în toată casa și este preferabil să nu-l alternezi cu alte tipuri de pardoseală. În acest fel trecerile de la o încăpere la alta nu vor crea o discontinuitate vizuală ce poate fi neplăcută. Bineînțeles, în cazul camerelor de baie și a bucătăriei poți opta pentru gresie și faianță.

Un alt detaliu important este paleta de culori aleasă. Culorile puternice sunt de efect și vor oferi personalitate spațiului, dar evită totuși să le folosești în exces și preferă micile accente de culoare. De asemenea, o casă în care fiecare cameră este decorată într-o culoare diferită va transmite o impresie de supraaglomerare vizuală ce poate fi deranjantă.

Hotărăște-te asupra unui singur stil decorativ. Fie că optezi pentru un decor minimalist, clasic, vintage, modern sau industrial, nu amesteca prea mult stilurile. Există combinații care vor fi de efect, dar evită prea multe improvizații, pentru că rezultatul poate fi exact opus.

Trucuri decorative

O amenajare de excepție depinde foarte mult de micile detalii. Simple trucuri decorative pot schimba total aspectul unei locuințe.

Pentru ca sufrageria să pară mai spațioasă, alege o canapea în aceeași nuanță cu culoarea peretelui. Aceasta se va pierde pe fundalul peretelui și spațiul va părea mai aerisit. Câteva pernițe decorative în culori vesele, vor anima atmosfera.

În camerele care au tavanul jos, evită achiziționarea unor piese de mobilier înalte. Dulapurile, bibliotecile sau alte piese de mobilă scunde vor masca acest inconvenient. Un alt truc util este decorarea unui perete în dungi verticale sau montarea draperiilor cât mai aproape de tavan și nu deasupra geamului.

Pentru ca un dormitor de dimensiuni mici să fie confortabil este foarte util să distragi atenția de la dimensiunea sa reală. Pentru a obține un rezultat satisfăcător, așează deasupra patului un tablou de mari dimensiuni. Sau ai putea opta pentru o tăblie a patului supradimensionată.

Nu încărca dormitorul cu mobilier. Această încăpere este dedicată odihnei și relaxării, de aceea este necesar să fie cât mai aerisită și confortabilă. Din același motiv este recomandat să optezi pentru culori calde, neutre sau foarte deschise.

Pentru a crea puțină diversitate în bucătărie, montează pe peretele din spatele chiuvetei și a spațiului de lucru mozaic în diverse modele. Mai poți opta pentru panouri sticlă colorată, care pe lângă aspectul frumos, vor mări vizual spațiul.

În cadrul bucătăriei este esențială o cantitate cât mai mare de lumină. Montează spoturi cu led încorporate în mobilier și alege perdele și draperii în tonuri cât mai deschise.

Un ultim sfat, dar nu mai puțin important este să menții prospețimea locuinței tale cu ajutorul plantelor decorative. Casa ta va fi mai veselă și plină de viață.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *