Trendurile de amenajare interioară în 2017

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Trendurile de amenajare interioara in 2017 1

Picture 1 of 14

Odată cu intrarea în noul an, mulţi oameni simt şi nevoia unei schimbări în amenajarea locuinţei. Dacă doriţi să daţi un suflu nou casei dumneavoastră, vă propunem să vă inspiraţi din trendurile în materie de amenajare care vor domina în anul 2017.  Acestea sunt chic, plăcute şi uşor de recreat, astfel că nu trebuie să refaceţi de la zero amenajarea.

Verdele
Verdele a revenit din nou în tendinţe. De la verdele lime la verdele smarald, această nuanţă poate fi folosită în orice încăpere, fie că optaţi pentru vopsirea pereţilor,  pentru un covor sau draperii în această culoare. Dacă nu sunteţi atât de încântat de folosirea verdelui în doze atât de mari, puteţi totuşi să creaţi un mic accent prin alăturarea unor pahare verzi la vesela dumneavoastră albă sau prin folosirea unei feţe de masă verde.

Printurile tropicale
Nu mai este un secret faptul că designerii de interioare se inspiră de pe podiumurile de modă, iar în acest an creatorii vestimentari au experimentat cu printurile în motive tropicale. Aşa că aşteptaţi-vă ca acestea să pătrundă ţi în locuinţe, sub forma tapeturilor, sau pe anumite materiale. Nu te îngrijora dacă astfel de printuri colorate sunt prea stridente pentru gustul tău. Vă sugerăm să vă jucaţi cu pernele în aceste modele. Cumpăraţi canapele cât mai simple şi în culori neutre, pe care să le accesorizaţi cu perne. De fiecare dată când simţiţi nevoia unei schimbări, schimbaţi pernele şi e ca şi cum aţi avea o altă canapea.

Amestecul de texturi

Amestecul de texturi este şi el un trend puternic. Această îmbinare de materiale face ca un interior să fie mai primitor. Şi în acest caz, pernele decorative vă pot salva. Alegeţi perne din materiale diferite şi combinaţi-le pentru a obţine efectul de îmbinare de texturi.

Bronzul şi combinaţiile din bronz
Şi bronzul va fi folosit intens în 2017, acesta fiind un metal ce încălzeşte orice spaţiu. Este un material clasic şi pune în valoare o multitudine de stiluri decorative. Spre exemplu, puteţi alege corpuri de iluminat din bronz sau boluri decorative pentru bucătărie.

De asemenea, combinaţia dintre bronz şi marmură va continua să aibe succes şi în 2017. Acest trend îşi va face simţită prezenţa atât în bucătării, cât şi în băi. Combinaţia dintre un element natural, curat, precum marmura albă şi unul industrial, dur arată foarte bine.

Culorile neutre
Anul 2017 este anul culorilor neutre. Nuanţele de alb, bej, gri pal, nude şi roz pal vor fi culorile anului. Dintre toate însă, griul va fi culoarea anului şi în 2017. Vom vedea tonuri variate de gri, de la cele mai deschise, până la cele mai închise şi combinaţii între gri şi alb Nu e de mirare că griul este culoarea-vedetă a anului. Acesta complimentează o gamă largă de nuanţe, de la roşu aprins la ivoriu.

Formele geometrice
Formele geometrice sunt şi ele la modă anul acesta. Cel mai mult se poartă formele geometrice inspirate din culturile antice. Veţi vedea forme de inspiraţie africană şi asiatică, adaptate vremurilor noastre. Folosiţi liniile simple, desenele geometrice, triunghiurile.

Corpurile de iluminat ciudate
Lumina ar trebui să fie ca un accesoriu pentru casa dumneavoastră- aceasta vă poate pune în valoare amenajarea. Anul acesta se poartă corpurile de iluminat cu forme ciudate, care vor arăta perfect în zona de dining. Acesta este un spaţiu ideal în care puteţi introduce o lumină neconvenţională. Un alt loc potrivit pentru amplasarea unor lămpi ingenioase ar fi pe noptieră.

Mobila artizanală
În 2017 specialiştii prevăd reîntoarcerea mobilei artizanale. Se va pune din nou accentul pe mobilierul ce reprezintă o investiţie- cel bine fabricat. Ei ne recomandă să cumpărăm piese de mobilier antice, care vor da personalitate şi farmec casei sau să ne facem mobila la comandă.

Iată trendurile de amenajare care vor domina în acest an. Nu sunt greu de recreat, vă puteţi amenaja spaţiul în tendinţe fără să fie nevoie de prea mult efort, ci doar de câteva accente bine alese. Noi spunem că locuinţa anului 2017 arată bine, nu?

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *